شباهت پلاسما درمانی و واكسیناسیون برای درمان بیماران مبتلا به كرونا
به گزارش انجمن گلف رئیس تیم پزشكی درمان كووید۱۹ از راه پلاسما درمانی، با اشاره به اینكه روش پلاسما درمانی شباهت هایی با واكسیناسیون دارد، گقت: ادعا نمی گردد كه این روش باعث بهبود ۱۰۰ درصدی فرد خواهد شد.
به گزارش انجمن گلف به نقل از ایسنا، دکتر عبدالمجید چراغعلی عضو هیئت علمی دانشگاه بقیه الله و رئیس تیم پزشکی درمان کووید۱۹ از راه پلاسما درمانی، امروز در نشست خبری ترویج علم بنیاد مصطفی(ص) با مبحث بررسی روند درمان ویروس کرونا از راه پلاسما درمانی، اظهار داشت: وقتی بدن با میکرو ارگانیسم خارجی برخورد می کند آغاز به مقاومت از راه ساخت آنتی بادی و پادتن ضد آن ویروس می کند.
وی با اشاره به اینکه ازاین رو درصد بالایی از افراد که به بیماری ویروسی مبتلا می شوند، بهبود می یابند، اظهار نمود: این مورد در مورد کرونا دیروس هم صدق می کند و بعد از ورود ویروس به بدن، از روز سوم و یا چهارم آنتی بادی در بدن تولید می شود، اظهار داشت: پلاسما درمانی یکی از روشهایی است که به فرد برای مقابله با بیماری کمک میکند که شباهت زیادی با واکسیناسیون دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه بقیه الله در اینباره توضیح داد: در واکسیناسیون بخشی از ساختمان ویروس وارد بدن می شود و سیستم ایمنی را وادار می کند که ضد ویروس آنتی بادی تولید نماید ازاین رو شباهت زیادی میان واکسیناسیون و پلاسما درمانی وجود دارد.
چراغعلی با اشاره به مراحل اجرای پلاسما درمانی یاد آور شد: در این روش حجم بالایی به اندازه نیم لیتر از پلاسمای فرد دهنده به فرد گیرنده تزریق می شود. در این حجم حدود ۲ تا ۳ گرم آنتی بادی وجود دارد و مابقی مایعاتی است که کارآیی برای درمان ندارند.
وی تصریح کرد: ازاین رو می توان پلاسمای دریافت شده را خالص سازی و در حد ۲ گرم به بیماران مبتلا به کرونا تزریق کرد و این اقدامی است که توسط یکی از شرکت ها در حال انجام می باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه بقیه الله با تاکید بر اینکه هیچگاه ادعا نمی گردد که این روش باعث بهبود ۱۰۰ درصدی بیماران مبتلا به ویروس کرونا می شود، افزود: مزیت پلاسما درمانی در دسترس بودن آن است چون که انسان در سال می تواند ۱۰۰ بار پلاسما را اهدا کند.
وی با اشاره به اینکه بعد چین و ایران که پلاسما درمانی را آغاز کردند کشورهای دیگری هم وارد این عرصه درمانی شده اند، اظهار نمود: طبق اخرین امار تابحال ۱۱میلیون نفر در دنیا به کرونا ویروس مبتلا شدند که ۶۰درصد آنها بهبود یافتند و می توانند عامل نجات مبتلایان به کرونا باشند.
وی با اشاره به اینکه کشورهای اسلامی زیرساخت های لازم برای جمع آوری پلاسما دارند، اظهار داشت: این کشورها هم میتوانند بر مبنای استانداردها به پلاسما درمانی بپردازند.
عضو هیئت علمی دانشگاه بقیه الله با اشاره به اینکه پلاسما درمانی جای واکسن را نمی گیرد، اظهار داشت: در عین حال، پلاسما درمانی نتیجه و عملکردی مشابه با واکسیناسیون دارد.
منبع: ncgu.ir
این مطلب انجمن گلف را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب