انجمن گلف NCGU
قابل رقابت با امریكا؛

صنایع با محصول دانش بنیان ایرانی پروسه ذوب را انجام می دهند

صنایع با محصول دانش بنیان ایرانی پروسه ذوب را انجام می دهند

انجمن گلف: پژوهشگران در یك شركت دانش بنیان كوره های القایی با ظرفیت 6 تن را برای رفع نیاز صنایع تولید می كنند كه برای ذوب فلزات رنگین و پایه آهنی قابل استفاده می باشد.



به گزارش انجمن گلف به نقل از معاونت علمی و فناوری، بومی سازی کوره های ذوب القایی فرکانس متوسط با ظرفیت ۶ تن یکی از دیگر پیشرفت های فناوران کشور در یک شرکت دانش بنیان است. بعد از این موفقیت آنها در حال ساخت این کوره ها با ظرفیت دو برابری هستند. این کوره ها از نظر فناوری و کیفیت با نمونه های امریکایی در یک سطح قرار دارند.
متخصصان کشور در این شرکت دانش بنیان کوره های القایی با ظرفیت ۶ تن را برای رفع نیاز صنایع تولید می کنند که برای ذوب فلزات رنگین و پایه آهنی قابل استفاده می باشد. در واقع ذوب هر ماده با دارا بودن قابلیت هادی الکتریسته در این کوره ها انجام می شود.
هوشنگ وحدت واسعی مدیر عامل شرکت دانش بنیان اظهار داشت: کوره های القایی مدلهای گوناگونی دارند که کوره های ذوب القایی یک مدل آن است که هم اکنون کشور و صنایع مختلف به آن نیاز دارند. یکی از مزیت های کوره های ذوب القایی این است که برای محیط زیست آلودگی ایجاد نمی کنند. همین طور در این کوره ها دوده تولید شده نوعی محصول حساب می شود و در صنعت رنگ و آرایشی و بهداشتی به کار می آید.
وی افزود: فناوری ساخت این کوره ها پیشرفته و جزء فناوری های روز در دنیا است. ۲ هزار و ۵۰۰ نوع ماده اولیه در این کار دخالت دارد و ۹ فناوری مانند حوزه های الکترونیک، متالورژی، برق، مکانیک و دیجیتال با همدیگر پیوند می خورند تا یک کوره تولید شود. در دنیا ۵۰ میلیون دلار قیمت این فناوری برآورد شده است.
وحدت واسعی اظهار داشت: این محصول دانش بنیان در صنایع گوناگون کاربرد دارد از ریخته گری تا خودرو و هواپیما و بطور کلی هیچ صنعت فلزی بدون نیاز به این کوره ها نیست. صنایع متنوعی این محصول را نصب کرده اند و در حال استفاده از آن هستند.
وی درباره بحث اشتغالزایی با این محصول دانش بنیان بیان کرد: نصب هر یک کوره برای ۸۰ تا ۱۲۰ نفر شغل به صورت مستقیم به وجود می آورد و اشتغالزایی برای ۳۰۰ تا ۴۰۰ فرد را غیر مستقیم به همراه دارد.
وحدت واسعی در ادامه اضافه کرد: روش مهندسی معکوس برای ساخت این محصول ممکن نیست و تحقیق و توسعه آن در کشور ۱۵ سال طول کشید و در نهایت توانستیم آنرا با فناوری مشابه آنچه در امریکا تولید می شود بومی نماییم. حالا قیمت هر کوره با ظرفیت ۶ تن در حدود ۴ تا ۴ و نیم میلیارد تومان است.
پیش از این کارخانه ها و صنایع از روش های سنتی برای گرمایش و ذوب استفاده می کردند که علاوه بر آلایندگی، اتلاف انرژی نیز داشت. حالا با این فناوری و جایگزینی آن شاهد افزایش راندمان و رساندن آلایندگی به صفر هستیم.


منبع:

1399/03/18
22:02:52
5.0 از 5
2805
تگهای خبر: تیم , كیفیت , متخصص
این مطلب انجمن گلف را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
انجمن گلف
ncgu.ir - مالکیت معنوی سایت انجمن گلف متعلق به مالکین آن می باشد