انجمن گلف NCGU

ورزش همگانی یا گوشت قربانی!

ورزش همگانی یا گوشت قربانی!

انجمن گلف: به گزارش انجمن گلف، در حالیکه مسؤلان ارشد ورزشی و غیر ورزشی کشور مادام از اهمیت و لزوم توسعه ورزش همگانی با عنایت به وضعیت بغرنج سلامت عمومی جامعه صحبت می کنند، ماجراهای در ارتباط با انحلال و ادغام معاونت فرهنگی و توسعه ورزش همگانی، بسیار قابل تامل است!



به گزارش انجمن گلف به نقل از ایسنا، ماجراهای انحلال و ادغام معاونت فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان از چندی پیش رسانه ای شد؛ مساله ای که با انتقادات فراوان کارشناسان و علاقمندان به ورزش همگانی همراه بود و سر و صدای زیادی به پا و این پرسش را بیان کرد که چرا علیرغم شعارهای متعدد و تاکیدات فراوان مسؤلان کشوری، باید ورزش همگانی را قربانی کرد؟

وضعیت ورزش همگانی طی سالهای اخیر بارها با انتقاد کارشناسان و متخصصان دانشگاهی و ورزش همگانی همراه و به دفعات از بی توجهی مسؤلان فدراسیون نسبت به برنامه ریزی درست و علمی برای افزایش میل و انگیزه مردم جهت حضور در فعالیتهای ورزشی صحبت شده بود و شاهد درجا زدن در مقوله بهبود سلامت عمومی مردم از مسیر ورزش همگانی بودیم و چالش همیشگی ورزش همگانی، یعنی توجه بیش از اندازه به ورزش قهرمانی و در سایه ماندن اهمیت سلامت عمومی مردم با انجام فعالیتهای ورزشی و کاهش کم تحرکی طی سالهای اخیر سبب شده تا شاهد روزافزون انواع ناهنجاری های اجتماعی، جسمی و روحی و روانی باشیم.

در عین حال وضعیت پیچیده به وجود آمده ناشی از کم تحرکی، شیوع ویروس کرونا، هجوم بیماری های غیر واگیر، چاقی کودکان، موج سالمندی، آلودگی هوا و فعالیت بدنی کمتر در میان زنان، سلامت عمومی ایرانی ها را با خطری جدی همراه کرده است که در صورت عدم مقابله با آن، نتایج تلخی برای کشور به دنبال خواهد داشت!

آمارها در حوزه «کم تحرکی» ایرانی ها از یک اخطار جدی خبر می دهد، هشداری که عدم توجه به آن جز مرگ و میر نتیجه ای به دنبال نخواهد داشت و سهل انگاری در این خصوص سبب شده طی سالهای اخیر شاهد وخیم شدن وضعیت سلامت مردم باشیم و ادامه این روند در سالهای آینده فاجعه ای جبران ناپذیر را به دنبال خواهد داشت.

آمارهای ترسناک

میانگین شیوع کم تحرکی در کشور به ۵۶ درصد رسیده است و در این بین کم تحرکی، عامل ۸۲ درصد از مرگ و میرها در ایران است. کم تحرکی در میان زنان ۶۴ درصد و سهم کم تحرکی در میان مردان ۴۶ درصد است. ۳۷ درصد از ایرانی ها گرفتار فشار خون بالا و در عین حال ۴۶ درصد از مردم گرفتار کلسترول بالا هستند. آمار نشان داده است که ۱۰ درصد مردم گرفتار دیابت و ۲۵ درصد در مرحله پیش دیابت قرار دارند و اگر دسته دوم سبک زندگی خویش را تغییر ندهند آنها به ۱۰ درصد قبلی اضافه می شوند. در این حوزه کافی است درصد دیابتی های کشور را کنار جمعیت ۸۳ میلیون نفری مردم ایران قرار دهیم و ببینیم حدود هشت میلیون و ۳۰۰ هزار نفر مبتلا به دیابت در ایران وجود دارد.

۲۰ درصد کودکان ایرانی هم گرفتار چاقی هستند و این در شرایطی است که بنابر اعلام فدراسیون دانش آموزی، با عنایت به شیوع کرونا و تعطیلی آموزشگاه ها و ورزشگاه ها حدود ۳۰ درصد دانش آموزان گرفتار کم تحرکی شده اند. همینطور ۲۳ درصد مردم ایران گرفتار افسردگی هستند. در عین حال موج سالمندی برای کشور در راهست و در جلسه شورایعالی سالمندان عنوان شد که سرعت پیر شدن جمعیت ایران از تمامی کشورهای دنیا بیشتر است. همینطور باید بدانیم اتفاقی که در حوزه سالمندی در ایران طی ۲۵ سال رخ داده در کشورهای پیشرفته صنعتی حدود ۱۰۰ سال طول می کشد.

ماجرای انحلال و ادغام ورزش همگانی

پیش تر سینا کلهر، معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان در مورد ماجرای انحلال معاونت فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان و ادغام شدن آن در معاونت توسعه ورزش حرفه ای و قهرمانی این وزارت خانه به ایسنا توضیح داد.

کلهر در اینباره اظهار داشت: " آخرین اتفاقی که در اواخر دوره وزارت مسعود سلطانی فر، وزیر ورزش و جوانان سابق و زیرمجموعه اش در اواخر دولت دوازدهم رخ داد، ارسال طرحی تلخ و تاسف آور به سازمان اداری و استخدامی کشور در خصوص انحلال معاونت فرهنگی و توسعه همگانی وزارت ورزش و جوانان بود اما خوشبختانه، سید حمید سجادی بعنوان وزیر جدید ورزش و جوانان در دولت سیزدهم تلاش می کند تا این طرح با طرح دیگری جایگزین شود و الان درحال گفتگو با سازمان اداری و استخدامی هستیم تا طرح دولت قبل تغییر کند.

باید بدانید که طرح انحلال معاونت فرهنگی و توسعه ورزش همگانی به امضای وزیر ورزش و جوانان رسیده و از جانب معاونت توسعه، منابع انسانی و پشتیبانی وزارت ورزش و جوانان پیشنهاد شده است. تنها شانسی که وجود داشت این بود که خوشبختانه طرح مربوطه هنوز به تصویب سازمان اداری و استخدامی نرسیده بود و بعد از روی کار آمدن دولت جدید و نظرخواهی از وزارت ورزش و جوانان از جانب وزیر ورزش اعلام گردید که چنین طرحی را قبول نداریم و باید طرحی دیگری مد نظر قرار گیرد.

این اتفاقات، ورزش همگانی را در سطح کلان تضعیف می کند و معلوم نیست که با چه استدلال و استنباطی از جانب برخی افراد دنبال شده است که در نهایت تا این جای کار خوشبختانه مانع از پیشبرد آن شدیم. متاسفانه شش ماه پیش از انتخابات ریاست جمهوری ساختار وزارت ورزش و جوانان را به سازمان اداری و استخدامی ارسال کرده اند تا بر مبنای آن، معاونت فرهنگی و توسعه ورزش همگانی منحل شود. اتفاق تلخ تر و تاسف آورتر این که پس از سال ۱۳۹۷ تمامی اختیارات ورزش همگانی به بخش قهرمانی منتقل شده و در آیین نامه کمیسیون ماده ۵ که سال ۹۸ نوشته شده است، معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی از این کمیسیون که در جهت صدور مجوز و نظارت بر باشگاه های ورزشی کل کشور فعالیت می کند، حذف شده در حالیکه تا قبل از تاریخ مذکور، عضو این کمیسیون بوده و معلوم نیست به چه علت صدور مجوز رشته های ورزش همگانی به بخش قهرمانی سپرده شده است!

در واقع پیش از انحلال معاونت از جهت اختیارات، معاونت را منحل کرده اند و هیچ اختیاری برای ورزش همگانی باقی نمانده است! این اتفاق هم ظلم به فرهنگ در ورزش، ظلم به ورزش همگانی و ظلم به ورزش روستایی است که متاسفانه در دوره قبل، صورت پذیرفته است.

حال مساله اینست به چه علت زمانی که با مشکلات عدیده و بحرانی در حوزه ورزش همگانی روبرو می باشیم باید شاهد حذف معاونت فرهنگی و توسعه ورزش همگانی از کمیسیون ماده ۵ وزارت ورزش و جوانان باشیم؟ زمانی که صدای ورزش همگانی و حرفه ای تا این حد بلند است و همواره ورزش همگانی در سایه قرار دارد اگر ورزش همگانی بعنوان زیرمجموعه ورزش قهرمانی بخواهد فعالیتهای خویش را ادامه دهد بطور حتم، اتفاقات تلخ تری رخ می دهد.

باید بدانیم تعداد زیادی از مردم این سرزمین قصد ندارند ورزشکار حرفه ای باشند. این مساله علل مختلفی دارد، شاید ورزشکار حرفه ای بودن با کسب شهرت همراه باشد اما مردم می دانند که قرار گرفتن در این جایگاه با رنج فراوان همراه می باشد و نتایج زیادی به همراه دارد که شامل محدودیت های حرکتی و صدمه های جسمی در سالهای بعدتر است و این نیست که عموم مردم فقط کسب مدال را ببینند. از ۸۵ میلیون ایرانی بر مبنای آمار تنها ۳ میلیون ورزشکار سازمان دهی شده وجود دارد و این بدان معنا است که بیشتر از ۸۰ میلیون ایرانی باید در حوزه ورزش همگانی فعالیت کنند.

فعال کردن ۸۰ میلیون ایرانی در حوزه ورزش همگانی هم نیازمند برنامه ریزی بسیار دقیق و مدون است و کسی که می خواهد در این خصوص برنامه ریزی کند باید از اختیارات ویژه برخوردار باشد و بتواند با قدرت گام بردارد تا بعد از آن هم امکان مطالبه از جانب مقامات بالادستی وجود داشته باشد و به صورت دقیق بدانیم در حوزه ورزش همگانی چه اقداماتی صورت گرفته است. آیا شما الان که در تهران زندگی می کنید اثری از رویدادهای همگانی در سطح شهر می بینید؟ نمی توان به مردم آمارهای بی اساس ارائه نمود. آنچه امروز بعنوان میراث ورزش همگانی در کشور به ارث رسیده است به هیچ وجه قابل دفاع نیست. چندی قبل در جمع روسای فدراسیون های ورزشی هم به صراحت مسائلی را مطرح و اعلام کردم که در صورت در نظر گرفتن شرع، عرف، اخلاق و عقل نباید منابع مالی ورزش همگانی را صرف ورزش قهرمانی کرد."
پاسخ عبدالحمید احمدی به ادعای انحلال معاونت فرهنگی و توسعه ورزش همگانی

همان زمان عبدالحمید احمدی، معاون سابق فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان، ادعای انحلال این معاونت در دوره مسعود سلطانی فر را تکذیب و آنرا منطبق با حقیقت ندانست.

وی اظهار داشت: «ادعای مطرح شده در خصوص موافقت با حذف معاونت فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان در دوره مسعود سلطانی فر وزیر سابق ورزش و جوانان بطور قطع تکذیب می شود و منطبق با حقیقت نیست و جا دارد اگر مستندی در این مورد وجود دارد عرضه شود. هیچ گونه مکاتبه، نامه و سندی از جانب وزیر سابق ورزش و جوانان و معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت ورزش و جوانان با سازمان امور اداری و استخدامی در خصوص موافقت با حذف معاونت فرهنگی و توسعه ورزش همگانی انجام نگرفته است و این مساله کاملا تکذیب می شود.»

احمدی همینطور بیان نمود: «در رابطه با ادعای مطرح شده در خصوص حذف معاونت فرهنگی و توسعه ورزش همگانی از کمیسیون ماده 5 این وزاتخانه در سال 98 هم این مورد حقیقت ندارد و تکذیب می شود. تا پایان کار دولت قبل، هیچ گونه حذفی در کار نبوده و معاونت فرهنگی و توسعه ورزش همگانی عضو اصلی کمیسیون ماده 5 بوده و این معاونت در تمامی جلسات این کمیسیون هم حضور داشته است.»

به منظور مشاهده پاسخ کامل عبدالحمید احمدی به ادعای انحلال معاونت فرهنگی و توسعه ورزش همگانی می توانید، اینجا کلیک کنید.

آخرین وضعیت معاونت همگانی؟

کلهر در مورد آخرین وضعیت معاونت فرهنگی و توسعه ورزش همگانی هم اخیرا توضیحاتی را عرضه کرده که در ادامه به آن اشاره شده است: " هم اکنون توافق حذف معاونت همگانی به تعویق افتاده است و گفتگو جهت بررسی حذف یا ادامه فعالیت این حوزه با سازمان اداری استخدامی در حال انجام می باشد.

این مبحث به دولت قبل بر می گردد. وزیر قبلی با سازمان اداری استخدامی توافقی داشته بودند تا بر مبنای مفاد قانونی موجود در قانون مدیریت خدمات کشوری نسبت به کاهش ساختار اداری، یکی از معانت ها را کاهش بدهند. انتخابشان هم معاونت فرهنگی و توسعه ورزش همگانی بوده است. طبق صحبتی که با آقای سجادی داشتیم گفتند رویکردم حذف این معاونت نیست. ازاین رو نامه مکتوبی به سازمان اداری استخدامی زده بودند و توافق قبلی را لغو کردند.

این مبحث برای چهار ماه قبل است. این مورد مطرح است که آیا اداره استخدای همچنان اصرار می کند که وزارت ورزش مشمول آن قانون بشود یا نه. از این جهت می گویم که سازمان تربیت بدنی و سازمانان جوانان معاون رئیس جمهور بوده و ادغام شده اند. وزارت خانه ها و معاونت های رئیس جمهوری که ادغامی هستند مشمول آن قانون نمی شوند. این کم کاری دولت قبل بوده است. طبق آخرین گفت وگوها مجدد قانون اهداف و وظایف وزارت، سیاست های کلی نظام، مصوبات شورایعالی انقلاب فرهنگی بررسی می شود تا بر مبنای شرح وظایفی که وجود دارد ساختار در نظر گرفته شود.

کلهر افزود: در بیشتر کشورهای دنیا وزارت خانه کار ورزش همگانی و کمیته ملی المپیک کار قهرمانی را انجام می دهد. طبیعی است که نمی توانیم ورزش همگانی را به خاطر اهمیت، سیاست های شورایعالی انقلاب فرهنگی بعنوان گزینه مطرح نماییم. یعنی اگر روزی تصمیم گرفتند وزارت خانه نباشد آخرین گزینه حذف حوزه همگانی و فرهنگی باشد. هم اکنون هم طبق نامه کتبی وزیر به سازمان اداری استخدامی توافق قبلی را کان لم یکن تلقی کردند. گفت و گوهای کارشناسی بررسی و صورت می گیرد تا ساختار جدید آماده شود."

باید منتظر ماند و دید در نهایت ورزش همگانی کشور به کدام سو خواهد رفت و چه سرنوشتی در انتظار معاونت فرهنگی و توسعه ورزش همگانی است؟ آیا سرانجام حرف وحدیث های مختلف در مورد وضعیت ورزش همگانی به پایان خواهد رسید و پرونده این تصمیم چالش برانگیز بسته خواهد شد یا چندی دیگر باز هم شاهد طرح مسائل مختلف در این خصوص خواهیم بود؟




1401/11/01
12:13:11
0.0 از 5
433
تگهای خبر: آموزش , المپیك , باشگاه , تیم
این مطلب انجمن گلف را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
انجمن گلف
ncgu.ir - مالکیت معنوی سایت انجمن گلف متعلق به مالکین آن می باشد