انجمن گلف NCGU

ناگفته هایی درباره بازی فکری در ایران

ناگفته هایی درباره بازی فکری در ایران

«در ایران حدود ۴۵۰ اتاق فرار وجود دارد. با فرض این که در هر اتاق فرار سه نفر شاغل باشند چیزی حدود ۱۲۰۰ نفر درحال کسب درآمد از این حرفه هستند. از این تعداد ۳۰۰ اتاق فرار در تهران فعالند که حدودا ۱۰۰ مورد آن به صورت مجموعه فعالیت می نمایند و از این تعداد حدود ۱۵ درصد مجوز دارند.» این آمار را مسیح خدابخشیان که هم اکنون عضو هئیت رئیسه و دبیر انجمن بازی های فکری است در اختیار ایسنا قرار داده است.



گزارشی از وضعیت یکی از اتاق های فرار زیرزمینی با عنوان «در اتاق های فرار چه می گذرد؟» در ایسنا منتشر گردید که دبیر انجمن بازی های فکری پس از خواندن آن درخواست نمود بیشتر درباره مشکلات و دغدغه های فعالان این حوزه نوشته شود.

مصاحبه ای که در ادامه می خوانید مشروح گفت وگوی ایسنا با مسیح خدابخشیان - دبیر انجمن بازی های فکری - و محمدرضا بهادران - رئیس انجمن بازی های فکری - است.

انجمن بازی های فکری زیر نظر فدراسیون ورزش های همگانی فعالیت می کند. تاریخچه انجمن بازی های فکری به ۱۵ سال پیش برمی گردد که بیشتر حول برگزاری مسابقات مکعب روبیک می چرخید. سال ۱۳۹۱ انجمن مستقل بازی های فکری تشکیل شد. رئیس این انجمن را رئیس فدراسیون ورزش های همگانی انتخاب می کند. فعالیت در انجمن های ورزشی به صورت داوطلبانه است و این انجمن ها فاقد بودجه مصوبند. کم کم بازی های بُردگیم هم در کنار آن شکل گرفت و محمدرضا بهادران در سال ۱۳۹۵ بعنوان دبیر این انجمن انتخاب گردید که همراه رئیس انجمن چند کمیته تشکیل دادند. همینطور سرفصل های آموزشی برای بازی های فکری را مشخص کردند و هم اکنون بهادران بعنوان رئیس انجمن فعالیت می کند.

او درباره تاریخچه این انجمن توضیح می دهد: «برای مشخص کردن سرفصل های آموزشی از کارشناسان و متخصصان حوزه بازی های فکری کمک گرفتیم. زمانی هم که بحث اتاق فرار در ایران عنوان شد با مسیح خدابخشیان آشنا شدم چونکه او نخستین نفری بود که اتاق فرار را در ایران راه اندازی نمود. پس از آن بحث باشگاه ها در بازی های فکری را مطرح کردیم و استانداردهای لازم را در این حوزه تنظیم کردیم. این روند سال ها زمان برد. مثلاً ایجاد و تصویب سرفصل آموزشی به تنهایی یک سال زمان برد و پس از آن بود که مشکلات ما تازه آغاز شد. حتی امور باشگاه های ادارات کل ورزش و جوانان استان ها تصوری از اتاق های فرار نداشتند و بعضی از آنان فکر می کردند یک باشگاه والیبال یا فوتبال است. اما با پیگیری ها رسته ای با عنوان اتاق فرار و بازی های فکری در سیستم پلیس اماکن و پلیس +۱۰ برای تایید مجوز تعریف شد.»

بهادران به مشکلات این حوزه اشاره می کند: «محتوای علمی یا کتاب با مبانی نظریه های علمی در حوزه بازی های فکری نداشتیم و مدرسان ما برای تولید محتوا واقعا زحمت کشیدند و بعداز دو سال حتی سرفصل ها را بروز کرده اند تا افراد بتوانند در این دوره ها شرکت نمایند، کارت بگیرند و از نظر فنی، حرفی برای گفتن داشته باشند و با استانداردها، قوانین و کارکردهای ذهنی و علمی بازی های فکری آشنا گردند. این دوره ها در بخش های مختلف، بازی های رومیزی، نقش آفرینی، نقش مخفی یا همان مافیا، اتاق های فرار و مکعب روبیک برگزار می گردد و ما به افرادی مجوز باشگاه می دهیم که حتما در دوره مدرک مربیگری درجه ۳ بازی های فکری را دریافت نمایند.»

رئیس انجمن بازی های فکری درباره کارکردهای این بازی ها می گوید: «بخشی از این بازی ها سرگرمی و خانواده محور است و بزرگ ترین حسنش این است که در یک خانواده، چند نسل دور هم قرار می گیرند، از یک کودک دو ساله گرفته تا یک سالخورده با ۹۰ سال سن. این بازی ها در بحث های آموزشی و درمانی هم تأثیر زیادی دارد، برای مثال مراکزی در تهران وجود دارند که اختلالات یادگیری و رفتاری کودکان را با بازی های فکری درمان می کنند. چون که در بازی های فکری میتوان سه نسل را دور هم جمع کرد. یک مرتبه پدری به من اظهار داشت که در تعامل و ارتباط با فرزندش مشکلات بسیاری داشته اما پس از حضور در باشگاه بازی های فکری و انجام بازی ها، تفاوت نسلی بین آنان از بین رفت و در نهایت منجر به تعامل آن دو شد.»
بهادران (رئیس انجمن بازی های فکری) و ملایی (رئیس فدراسیون همگانی)


منبع:

1401/03/08
22:58:05
0.0 از 5
367
تگهای خبر: آموزش , بازی , باشگاه , تیم
این مطلب انجمن گلف را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
انجمن گلف
ncgu.ir - مالکیت معنوی سایت انجمن گلف متعلق به مالکین آن می باشد