شفاف سازی رئیس فدراسیون كبدی درباره چك و سفته هایی كه از بازیكنان لژیونر گرفت
انجمن گلف: سوژه گرفتن چك و سفته توسط فدراسیون كبدی از بازیكنان لژیونر در هند حواشی زیادی برپا كرد و به همین دلیل به سراغ اورسجی رئیس فدراسیون كبدی رفتیم و با او در این زمینه صحبت كردیم.
زاوش محمدی: «آنهایی كه قراردادشان بالای ۵۰۰ میلیون تومان است باید ۱۲ درصد به فدراسیون بدهند و آنها كه قراردادشان زیر ۵۰۰ میلیون تومان است ۱۰ درصد پرداخت خواهند كرد.» این صحبت های معراج شیخ ملقب به "ویرانگر" كبدی ایران بود كه چند روز پیش در رسانه های منتشر گردید و سر و صدای زیادی برپا كرد. او گفته بود قراردادش با تیم هندی یك میلیارد و سیصد میلیون است كه پیش از حضور در این تیم فدراسیون كبدی از آنها چك و سفته گرفته و از آنها خواسته تا 12 درصد حق قراردادشان را به فدراسیون بدهند. به همین دلیل به سراغ اورسجی رئیس فدراسیون كبدی رفتیم و با او مصاحبه انجام دادیم كه در ادامه می خوانید:
*در رسانه ها عنوان شد كه شما بعنوان رئیس فدراسیون كبدی، از بازیكنان سفته و چك گرفته بودید كه موجب حواشی زیادی شد
شما می دانید كه هر رسته ورزشی كه لژیونر دارد، اعزام ها بوسیله باشگاه انجام می شود و بازیكن با باشگاه ها قرارداد می بندد و مسابقه برگزار می گردد و ترانسفر و حق رشد و مسائل دیگری صورت می پذیرد. ما هم از این قاعده مستثنی نیستیم ولی در رشته ما یك سری استثناهایی وجود دارد. ما باشگاه حرفه ای نداشتیم كه بازیكن ها در آنجا مسابقه دهند و یك باشگاه دیگر آنها را خریداری كند یا به باشگاه های خارجی ترانسفر شوند، این عزیزان در اردوهای تیم های ملی ساخته شدند و مربیان داخل استان ها و رئیس هیئت ها و مجمع تیم ملی و فدراسیون برای آنها زحمت كشیدند.
از 5-6 سال پیش كه نخستین دوره لیگ ستارگان در هندوستان برگزار شد، فدراسیون كبدی هندوستان از ایران خواست كه چند بازیكن را به آنها معرفی نماییم تا در آن لیگ حضور پیدا كنند. رئیس فدراسیون وقت هم چندتا از بازیكنان خوب را معرفی نمود. آن زمان قراردادشان بین 7 تا 10 میلیون بود و اوایل قراردادها پایین بود و تا سال سوم نهایتا به 40-50 میلیون رسیده بود و بچه ها هم خیلی راضی بودند تا اینكه در سال های پنجم و ششم مسابقات خاوج گرفت و اسپانسرهای زیادی در مسابقات حضور پیدا كردند و قراردادها بهتر و بهتر شد. پس از بازی های آسیایی جاكارتا كه اوج موفقیت این رشته در سطح آسیا و حتی جهان بود. پس از آن موفقیت ما با فدراسیون هندوستان و مسئولین لیگ مذاكره كردیم كه تعداد بازیكنان ما از 5-6 نفر به بیست برسد. تمام ایام عید نوروز امسال را درگیر این مساله بودیم تا این عزیزان را بتوانیم اعزام نماییم. خدا را شكر قراردادهای بسیار خوبی بسته شد و در هیئت رییسه فدراسیون و مجمع عمومی سالیانه تصمیم گرفته شد كه این عزیزان كه تمام روند و پروسه اعزامشان بوسیله فدراسیون و تیم ملی انجام شده بود، یك درصدی از قراردادشان را برای توسعه ورزش همگانی و كمك به خود مربیان استان ها و فعالیت هایی كه می تواند در استان ها صورت بگیرد كه به پروسه تولید و چرخه بازیكنان و پشتوانه سازی تیم های ملی كمك نماید، اختصاص دهند. این نفرات كه تا آخر عمر خود نمی توانند لژیونر باشند و بازیكنان دیگر هم باید به تیم ملی بیایند و جایگزین آنها شوند و این چرخه ادامه یابد. تصمیم بر این بود كه به صورت شناور 8 تا 10 درصد با عنایت به مبالغ دریافتی بدهند و حتی كسانی كه عضو تیم ملی بودند و در مسابقات جاكارتا حاضر شده بودند، درصدهای كمتری بدهند و این مبلغ برای توسعه همگانی این رشته اختصاص یابد و در مجمع فدراسیون عنوان شد و در هیئت رییسه هم مورد تایید قرار گرفت.
*این سوژه با خود بازیكنان هم هماهنگ شده بود؟
بله، بازیكن پیش از اینكه اعزام شود تب و تاب این را دارند كه اسمشان باشد و حتی لابی می كنند كه ما را بفرستید ولی وقتی پولشان را دریافت نمودند كمی برای پرداخت پول سخت شان است. من این چند روز با آنها صحبت كردم و گفتم شما باید افتخار كنید كه بعنوان یك بازیكن لژیونر برای كشور و خانواده تان آورده مالی دارد و باید در این كمكی كه به توسعه رشته می شود، سهیم باشید. همین الآن ما برای تیم جوانان كه كمتر از 17-18 روز دیگر برای برگزاری مسابقات جهان كه در كیش میزبان هم هستیم، 13 مرحله اردو گذاشتیم. چه كسی این هزینه رفت و آمد و تغذیه كه به ساخته شدن بازیكن منجر می شود را پرداخت می كند؟ سال آینده ما از دل همین بازیكن هایی كه از شهرها و روستاها و جاهی دیگر می آیند لژیونر انتخاب می نماییم. خب بازیكنی كه با این شرایط آمده و ما او را آماده كردیم و به حد عالی رساندیم و به تیم ملی می آید و برای خودش و مجموعه فدراسیون افتخار می آفریند بعد ما او را انتخاب و اعزام می نماییم و می رود 500 میلیون و یك میلیارد دستمزد می گیرد، سختش است مبلغی را به فدراسیون بدهد و این كمی بی انصافی است.
*مبلغ سفته و چك ها چقدر است؟
مجموع قرارداد بازیكنان ما حدود 13-14 میلیارد است و چیزی كه نصیب فدراسیون خواهد شد، شاید در حدود 700 میلیون باشد كه این ارقام خیلی باهم متفاوت است و شاید اندازه خرید یك تخته تاتامی برای استان های ما هم نشود. این مبلغ هم در جیب من نمی رود و یك نفر به كمیته فنی یا كارگروه تخصصی كه این افراد انتخاب شدند بگوید كه این پول برای شما. این در واقع یك ساختار است و چه من باشم و چه نباشم این روند ادامه پیدا خواهدنمود و برای رشد این رشته ورزشی نیاز است كه این اتفاقات رخ دهد.
*یعنی شما می فرمایید این پول را صرف كبدی می كنید؟
صد درصد. تمام ردیف آنرا در هیئت رییسه مشخص كردیم كه تاتامی بخریم یا به استان ها البسه ورزشی دهیم. یك هزارتومان از آن برای مجموعه فدراسیون خرج نشده است. همه آن برای استان هاست، به خصوص استان هایی كه ورزشكاران بیشتر از آنجا هستند.
*آیا این مشكل با ورزشكاران حل شده است؟
قطعا حل شده است.
*یعنی دلخوری كه بازیكن تیم ملی داشت و گفته بود قصد خداحافظی از كبدی را دارد حل شده است؟
كسی كه گفته بود من می خواهم خداحافظی كنم، ایشان نه در جاكارتا در تیم ملی ما بوده و نه در لیگ های داخلی ما بازی می كرده. چون از قبل این روند ادامه داشت و بازیكن تیم ملی ما بود و شرایط بازی اش خوب بود و از قبل اعزام می شد، او را در فهرست امسال هم گذاشتیم و اساسا در فصل پیش رو كه داریم و كمیته و كارگروه تخصصی كه تشكیل داده ایم و نظر شخصی من نیست و برمبنای شاخص هایی كه داریم مثل حضور در تیم ملی، در لیگ ها و تعاملاتی كه با فدراسیون ها دارند. حدود 10 شاخص در كارگروه تخصی تعیین خواهیم كرد و در هیئت رییسه مصوب می نماییم كه بعدا بازیكن نگوید تیم ملی و لیگ بی ارزش است و من خودم می توانم بروم. ابدا هیچ بازیكنی خودش نمی توان برود و همین الآن هم مسئولین لیگ ستارگان هندوستان و فدراسیون هندوستان مدام با ما مكاتبه می كنند و اگر ما یك موافقت نامه ندهیم یا به آنها بگوییم یك بازیكن نمی تواند باشد یا شخص دیگری را جایگزین نماییم یا طور دیگری رفتار نماییم، اساسا هیچ بازیكنی جدای از چیزی كه در فدراسیون اتفاق می افتد نمی تواند برود.
256 43
منبع: انجمن گلف
این مطلب انجمن گلف را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب