انجمن گلف NCGU

نگاهی به اتفاقات ورزش زنان در سال 1399

نگاهی به اتفاقات ورزش زنان در سال 1399

اتفاقات ورزش زنان در سال ۱۳۹۹ آنقدر زیاد بود که اندک خبرهای خوب و امیدبخش را هم تحت تأثیر قرار داد.



به گزارش انجمن گلف به نقل از ایسنا، می شد حدس زد سالی که با کرونا تحویل شود رنگ و بوی متفاوتی دارد، روزهای تلخی که این بیماری برایمان به همراه آورد ریتم معمول زندگی را از زندگی گرفت. هرچند امیدوار بودیم با آمدن فصل تابستان بار و بنه خویش را جمع کند و برود اما ماند و فهمیدیم فاصله بسیاری با برداشتن ماسک هایمان داریم. همین شد که هر چه گذشت تاثیرش بر حوزه های مختلف بیشتر به چشم آمد و در این میان ورزش را هم با چالش های بسیاری مواجه کرد.

کرونا بهانه ای شد که سروسامانی به وضعیت آشفته تیم ملی فوتسال زنان در آستانه جام ملت های آسیا داده نشود یا تیم ملی فوتبال زنان از رنکینگ فیفا بیرون رود. این سال اما با یک عجیب تمام شد؛ ممنوع الخروجی سرمربی تیم ملی اسکی آلپاین زنان توسط همسرش!



اسکی و مسئله خروج از کشور زنان ورزشکار که باردیگر جان گرفت

یکی از مهم ترین اتفاقات ورزش زنان در سالی که گذشت ممنوع الخروجی سمیرا زرگری، سرمربی تیم ملی اسکی آلپاین زنان ایران توسط همسرش بود تا این مربی نتواند در مسابقات قهرمانی جهان ایتالیا ملی پوشان را همراهی کند. قبل از این و در سالهای گذشته هم زنان ورزشکاری ممنوع الخروج شده بودند؛ نیلوفر اردلان و زهرا نعمتی و الان نام سیمرا زرگری هم به آنها افزوده شد.

اردلان، نعمتی و زرگری نه نخستین نفرات بودند و نه آخرین نفراتی هستند که این گونه از حق حرفه ای خود محروم می شوند و این سوال هم چنان مطرح است که چرا در قوانین خروج زنان از کشور بازبینی صورت نمی گیرد؟



فوتبال زنان بلاتکلیف در دعوای انتخابات فدراسیون

۲۸ آذر فدراسیون جهانی فوتبال رنکینگ تیم های ملی زنان را اعلام نمود و بر مبنای آن تیم ایران هیچ جایگاهی نداشت، چون که نزدیک به دو سال تعطیل بود. تیم زنان ایران ۲۰ فروردین ۱۳۹۸ با شکست در آخرین مسابقه خود از مرحله دوم انتخابی المپیک حذف و بعد از آن تعطیل شد. مسؤلان فدراسیون بدون توجه به این موضوع، هیچ اقدام آشکاری برای برگشت به رنکینگ فیفا انجام ندادند. حالا که انتخابات این فدراسیون برگزار شده چشم زنان به شهاب الدین عزیزی خادم و شهره موسوی (رئیس و نایب رییس زنان) است تا وضعیت فوتبال را سروسامان بدهند.

اما حاشیه دیگری که متن فعالیت فوتبال زنان را تحت تأثیر قرار داد، توهین و بی احترامی دو پیشکسوت پرسپولیس و استقلال به زنان فوتبالیست بود. آنها در کری خوانی های خود از عبارت هایی چون "جای تو در فوتبال زنان است" استفاده کردند. هر چند بازیکنان، داوران و مربیان فوتبال زنان به این ماجرا واکنش نشان دادند اما مسؤلان سکوت کردند و این دو پیشکسوت هم بدون عذرخواهی رسمی از زنان، ماجرا را به فراموشی سپردند.

از سوی دیگر آسو جواهری داور باتجربه فوتبال زنان که دکترای جامعه شناسی اقتصادی دارد و در زمینه مطالعات جنسیت، ورزش، تبعیض و نابرابری مطالعاتی داشته، توسط کمیته داوران تهدید شد که بین داوری و کار علمی خود یکی را انتخاب نماید، در غیر این صورت محروم می شود. همین صورت گرفت و محرومیت او تا آخر سال ۹۹ ادامه داشت.



فوتسال، سرگیجه قهرمان

تیم ملی فوتسال زنان دو دوره پی در پی قهرمان جام ملت های آسیا شده و در سال ۱۴۰۰ هم راهی این مسابقات می شود اما مسؤلان فدراسیون فوتبال به بهانه کرونا بارها اردوی تیم ملی را لغو کردند. در صورتیکه اردوی تیم مردان در دفعات مختلف انجام شد اما فدراسیون هر بار اردوی زنان را کنسل می کرد.

نزدیک به سه سال از عدم پرداخت پاداش ۲۲ میلیون تومانی قهرمانی تیم ملی فوتسال زنان در آسیا می گذرد و این در حالیست که فدراسیون فوتبال با حمایت و همراهی وزارت ورزش و جوانان در سالی که گذشت ۲۵ میلیارد تومان بابت قرارداد ویلموتس به شستا پرداخت کرد. فرزانه توسلی که بعنوان کاپیتان تیم ملی فوتسال در مجمع انتخاباتی فدراسیون حق رای داشت، در واکنش به این مساله اظهار داشت که همیشه وقتی از مسابقات برمی گردیم ۲-۳ روز اول مورد استقبال قرار می گیریم و همه برای عکس گرفتن می آیند اما پس از آن فراموش می کنند. البته در همین رابطه شهره موسوی اظهار داشت که تا آخر سال پاداش ها پرداخت می شود.



گود زورخانه برای زنان ممنوع شد!

تیر ماه ۹۹ تعدادی از پیشکسوتان ورزش های زورخانه ای و طلاب با تجمع در زورخانه شهید عراقی نسبت به حمایت مسؤلان فدراسیون ورزش های زورخانه ای از حضور زنان در این رشته ورزشی، شدیدا اعتراض کردند. آنها در بیانه ای حضور زنان در این رشته را امری مذموم و ناپسند و اعطای نشان و حکم پهلوانی به آنها را به سخره گرفتن تمامی آداب و رسوم ورزش زورخانه ای دانستند.

این برخورد عجیب با زنان نسبت به مطالبه حق طبیعی خود برای فعالیت در یک رشته ورزشی با واکنش عجیب تری از جانب مسؤلان ورزش زنان همراه شد؛ مهین فرهادی زاد معاون توسعه ورزش زنان وزارت ورزش و جوانان در این مورد اظهار داشت که در مبانی اعتقادی ما از زن بعنوان ریحانه یاد شده و نمی توانیم رشته ای را قبول نماییم که کل سیستم بدنی و فیزیولوژی او را تحت تأثیر قرار بدهد. او همین طور عنوان نمود آیا هیاهوی به وجود آمده به خاطر تعداد قلیل زنان مشتاق زورخانه است؟



بسکتبال، خارجی ها وارد شدند

بسکتبال زنان در سال ۹۹ شاهد حضور پررنگ بازیکنان خارجی در لیگ بود. ۱۱ بازیکن و یک مربی خارجی جذب تیم های مهرام، گروه بهمن، نارسینا، پالایش نفت و نامی نو شدند و تنور رقابت ها را گرم کرد. این بازیکنان در تیم های خود عملکرد قابل قبولی عرضه دادند و در افزایش کیفیت مسابقات موثر بودند.

موضوع امیدوار کننده دیگر پخش مسابقات زنان از راه آپارات فدراسیون بسکتبال و لایو اینستاگرامی این فدراسیون بود که گامی هرچند کوچک در جهت دیده شدن ورزش زنان بود.



دوومیدانی؛ زنان رکوردشکن

با آنکه شیوع ویروس کرونا عملکرد ورزشکاران را تحت تأثیر قرار داد اما زنان دوومیدانی کار را متوقف نکرد. آنها در مجموع مسابقات جایزه بزرگ، سه مرحله لیگ و قهرمانی داخل سالن که در سال ۱۳۹۹ در رده های نوجوانان، جوانان و بزرگسالان برگزار شد، ۳۲ رکورد ملی و باشگاهی را جابه جا کردند.

از جمله رکوردهای مهم ثبت اولین پرواز بالای ۴ متر زنان ایران پس از انقلاب توسط مهسا میرزاطبیبی بود که لقب بلندپروازترین دختر ایران را برای او به ارمغان آورد. ریحانه مبینی هم رکورد ۴۵ ساله پرش طول را شکست.



دیگر اتفاقات مهم در سال ۱۳۹۹

انتخاب زهرا نعمتی بعنوان فرد پیشگام در نسل جوان IPC

عضویت سارا خادم الشریعه در کمیسیون ورزشکاران فدراسیون جهانی شطرنج

راهیابی عاطفه احمدی به مانش دوم مارپیچ بزرگ قهرمانی جهان برای اولین بار در اسکی زنان ایران

خداحافظی سعیده علی، شیدا فلاحی و فروغ عباسی (به ترتیب) کاپیتان های تیم های ملی بسکتبال و هندبال و ملی پوش اسکی از تیم ملی





منبع:

1400/01/11
19:35:29
0.0 از 5
1043
تگهای خبر: استقلال , المپیك , بازی , بازیكن
این مطلب انجمن گلف را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
انجمن گلف
ncgu.ir - مالکیت معنوی سایت انجمن گلف متعلق به مالکین آن می باشد